Miranda anima aos galegos e galegas de Ceuta a seguir levando Galicia a todos os recunchos da cidade autónoma a través dos seus sabores

O secretario xeral da Emigración recibiu ao presidente da entidade ceutí, Raimundo Romero Sánchez.

Na imaxe, o secretario xeral da Emigración e o presidente da entidade galega na cidade norteafricana
Na imaxe, o secretario xeral da Emigración e o presidente da entidade galega na cidade norteafricana
Listen to this page using ReadSpeaker
Santiago de Compostela, 24 de agosto de 2018.

O secretario xeral da Emigración, Antonio Rodríguez Miranda, animou aos galegos e ás galegas de Ceuta a seguir facendo da gastronomía galega un dos principais vehículos da súa identidade por todo o mundo. O responsable autonómico agradeceu ao presidente do Centro Gallego, Raimundo Romero Sánchez, o labor de difusión dos produtos galegos que a entidade está a levar a cabo desde hai anos por todos os recunchos da cidade autónoma.

O Centro Gallego, con preto de douscentos socios e socias, é o referente social e cultural da comunidade galega na rexión ceutí, na que anualmente organiza a celebración de actividades e eventos que enxalzan as principais efemérides galegas. A sardiñada de San Xoán, a festividade de Santiago Apóstolo, a copa de fin de ano e a laconada de entroido son algúns dos máis populares.

503 lecturas