Cociña - Aula GaliciaAberta
A Secretaría Xeral da Emigración da Xunta de Galicia, dentro do seu programa Aula GaliciaAberta, organiza un obradoiro de Cociña en liña co obxectivo de promover a cultura galega na Galicia do exterior.
Destinatarios/as - Participantes:
- Todas as persoas interesadas na gastronomía galega, con ou sen coñecementos previos
- É de carácter gratuíto e non precisa inscrición
Datas e horarios das clases: os venres, do 17 de xullo ao 18 de setembro de 2020, ás 20:00 h.
Chef: André Arzúa
Emisión das clases: a través de Facebook Live
Estrutura das sesións:
- 20:00 - 21:00 h (aprox) - O chef impartirá as clases a través do Facebook Live de GaliciaAberta, onde os/as interesados/as poden deixar as súas preguntas relacionadas co desenvolvemento da Aula, e que o mestre contestará en directo.
Receitas e ingredientes para a preparación das clases: semanalmente publicaranse as receitas cos produtos que se van utilizar en cada unha das elaboracións -cada sesión incluirá un prato principal e un de sobremesa- para que os/as interesados/as poidan ter preparada a materia prima no caso de que queiran realizar a elaboración simultaneamente coa emisión en directo.
- Sesión 1 - 17.07.2020: Ameixas á mariñeira e Bica branca de Laza
- Sesión 2 - 24.07.2020: Canelóns de lacón con grelos e Torta de requeixo
- Sesión 3 - 31.07.2020: Arroz con lumbrigante e Pan de nata
- Sesión 4 - 07.08.2020: Empanada de millo con zamburiñas e Filloas caramelizadas recheas de crema pasteleira
- Sesión 5 - 14.08.2020: Risotto de polbo e Bola larpeira
- Sesión 6 - 21.08.2020: Luras na súa tinta e Torta de castañas e chocolate
- Sesión 7 - 28.08.2020: Fideos con ameixas e Cañas fritidas
- Sesión 8 - 04.09.2020: Caldeirada de bonito e Amendoados de Allariz
- Sesión 9 - 11.09.2020: Xoubiñas á tarteira e Torta de Santiago
- Sesión 10 - 18.09.2020: Caldeirada de pinto e Melindres galegos
Clases xa emitidas: acceder
Máis info: emigracion.xunta.gal | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube | Correo-e: aulagaliciaaberta.emigracion@xunta.gal
